Kuressaare gümnaasiumides alustati võitlust e-sigarettidega

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sigaret. Foto on illustratiivne.
E-sigaret. Foto on illustratiivne. Foto: JOE RAEDLE/AFP

Saaremaa ühisgümnaasium lisas juba läinud aasta lõpus oma kodukorda e-sigarettide keelustamist käsitleva punkti, Kuressaare gümnaasiumil on samalaadne muudatus plaanis lähiajal.

Kuressaare gümnaasiumi 11. klassi noormeeste Andi Koka ja Morten Mägi Ravni ning 10. klassis õppiva Svea Tarkini arvates on e-sigarettide keelustamise lisamine kooli kodukorda vajalik, kirjutab Saarte Hääl.

«Kooliaasta algul oli see päris paljudel,» nentis Svea Tarkin. «Siis olid ju igasugused kampaaniad ja soodusmüügid,» märkis Kokk. «Isegi pätakad käisid e-sigaretiga ringi,» lisas Mägi Ravn. «Nii koolimajas sees kui ka kooli ümber. Kas nendes sigarettides ka nikotiinikapsel oli, ei oska ma muidugi öelda.»

Tarkin usub, et e-sigaretid muutuvad üha populaarsemaks. «Mina tean paljusid, kes tavalist suitsu enam üldse ei tee, kuna saab e-sigaretti tõmmata.»

«Minu arvates on see hullem kui tavaline sigaret,» rääkis Andi Kokk. «Kui tavaline sigaret lõpeb otsa, saab e-sigaretti ju kogu aeg tõmmata. Samuti on see nii uus asi, selle ohutust ei ole tõestatud. Olen lugenud inimeste lugusid, kes räägivad e-sigarettide suitsetamisega seoses tekkinud veidratest valudest peas ja mujal. Jätad e-sigareti suitsetamise ära – valud kaovad.»

Noorte hinnangul tehakse e-sigarettidele praegu palju reklaami ja reklaamina mõjub ka jutt elektrooniliste sigarettide kahjulikkusest. «Juba ainuüksi e-suitsudest rääkimine on reklaam,» leidis Andi Kokk.

«Hoolekogu ja õppenõukogu on üksmeelselt hääletanud, et koolimajas, kooli territooriumil ja ümberkaudsetel tänavatel on e-sigareti tõmbamine keelatud,» kinnitas SÜG-i direktor Viljar Aro. Samas rõhutas Aro, et e-sigaretid pole SÜG-i jaoks probleem. «Meie koolis on intelligentsed lapsed, kes saavad aru, mis on mis,» sõnas Aro.

Aro sõnul küsinud üks õpilane sügisel temalt, et kuna e-sigaretid pole otseselt keelatud, kas neid siis tohib suitsetada. «Vastasin, et kuna meil koolis on suitsetamine keelatud ja kuna ka e-sigareti tõmbamine on suitsetamine, pole see siiski lubatud. Et asi oleks kõigile üheselt mõistetav, lisasime selle punkti ka oma kodukorda.»

Kuressaare gümnaasiumi direktori Toomas Takkise sõnul on ka KG hoolekogu e-sigarettide keelustamise heaks kiitnud ja vastav täiendus tuleb kooli kodukorda peagi.

«Meil on olnud paar juhtumit, kus õpilased on e-sigaretiga tunnis vehkinud – nii see teema üles kerkis,» lausus Takkis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles