Kohus ei kinnitanud rohelistest juhatuse liikmete väljaviskamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Sarv, Jüri Ginter, Riho Raassild, Andrus Mäesepp
Mikk Sarv, Jüri Ginter, Riho Raassild, Andrus Mäesepp Foto: PM arhiiv / erakogu

Harju maakohtu registriosakond ei kinnitanud taotlust kustutada roheliste erakonna juhatusest neli inimest, kelle erakonna juhatus eesotsas Marek Strandbergiga esmaspäeval erakonnast välja viskas.

Kohus põhjendas keeldumist mittetulundusühingute seaduse ja erakonna põhikirjaga, mis sätestavad, et juhatuse liikmete määramine ja tagasikutsumine on üldkoosoleku pädevuses, teatas üks erakonnast väljavisatu Airi Hallik.

Seega saavad äsja erakonnast välja visatud Jüri Ginter, Mikk Sarv, Andrus Mäesepp ja Riho Raassild erakonna juhatuses tööd jätkata.

«Otsust tehes eirati nii juhatuse liikmete teavituskohustust kui ka meie põhikirjalist protseduuri, otsust ei motiveeritud, eirati liikmete õigust olla nende käitumist ja tegevust puudutavate arutelude juures,» nentis roheliste juhatuse liige Riho Raassild.

Kohtu peale ei looda

Raassild lisas, et erakonnas eksisteeriva õigusliku segaduse lahendamiseks ei saa loota kohtu peale. «Vaid erakonna üldkogu saab tuua tekkinud olukorras selguse ja otsustada, millise kursi ja juhatuse all soovitakse edasi liikuda.»

Esmaspäeval viskasid seitse juhatuse liiget teisi juhatuse liikmeid teavitamata erakonnast välja 20 erakonna liiget, põhjendades seda enamasti erakonna maine kahjustamisega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles