Balti miinitõrjeeskaadrit asus juhtima Eesti mereväeohvitser

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Sepp.
Tarmo Sepp. Foto: Kaitseväe peastaap

Eesti mereväeohvitser kaptenmajor Tarmo Sepp võttis täna Leedu ohvitserilt Egidijus Oleskeviciuselt üle Balti miinitõrjeeskaadri Baltron juhtimise.

Kolmest laevast ja staabist koosneva miinitõrjeeskaadri värske ülema sõnul aitab osalus Baltronis  tõsta Eesti, Läti ja Leedu mereväe aluste lahingu- ja koostöövõimet ning aidata kaasa ettevalmistusele liitumiseks NATO miinitõrjeeskaadriga.

Sel aastal kuuluvad Baltroni Eesti staabi- ja toetuslaev Tasuja, Läti miinijahtija Rusinš ning Leedu mereväe miinijahtija Kuršis.  Aasta esimesel poolel ootab eskaadrit ees neli õppust, sealhulgas miinitõrjeoperatsiooni «Open Spirit» Läti vetes ning Läänemere suurim mereväeõppus «Baltops» Läänemere lõunaosas.

Kaptenmajor Tarmo Sepp läbis ajateenistuse mereväes aastatel 1994-1995. Ta on lõpetanud Rootsi kuningliku mereväeakadeemia ning Ameerika Ühendriikide mereväe staabikolledži, teeninud miinijahtijal Sulev relvastusohvitserist komandörini, samuti mereväe staabi jaoskonna ülemana ning mereväebaasi ülemana.

1998. aastal asutatud Balti riikide ühise miinitõrjeüksuse eesmärk on Läänemere puhastamine meremiinidest ja teistest lõhkekehadest, samuti merevägedevahelise koostöö harjutamine, et tõsta suutlikust koostööks NATO struktuuridega.

2015. aastal annab Eesti Baltroni juhtimise üle Läti mereväele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles