Strandberg: juhatusse ei saa kuuluda erakonnast välja arvatud inimesed

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg
Marek Strandberg Foto: Peeter Langovits / Postimees

Roheliste erakonna juht Marek Strandberg ütles, et hoolimata Harju maakohtu registriosakonna otsusest on neli juhatuse liiget erakonnast välja arvatud.

Strandberg rääkis Postimees.ee´le, et kuulis Harju maakohtu otsusest täna hommikul, kuid pole jõudnud selle sisusse veel süveneda. Siiski kaldub Strandberg arvama, et otsuse on langetanud ebapädevad ametnikud.

«Mina küll ei kujuta ette, kuidas saavad erakonna juhatusse kuuluda inimesed, kes ei kuulu erakonda,» imestas Strandberg. Põhikiri sätestab, et erakonna juhatusse saavad kuuluda ainult erakonna liikmed.

Strandbergi sõnul aga arvati neli juhatuse liiget aukohtu ettekirjutusega erakonnast välja.

Tema sõnul on kahetsusväärne, et erakonna siseasju klaaritakse jätkuvalt avalikult meedia vahendusel. «See ainult kinnitab, et nende inimeste soov on tegeleda võimuküsimustega ja seetõttu polegi nende koht erakonnas,» märkis Strandberg.

Eestimaa Roheliste juhatus heitis teisipäeval erakonnast maine kahjustamise pärast välja 20 siseopositsiooni kuulunud inimest, nende seas ka neli juhatuse liiget.

Harju maakohtu registriosakond aga teatas täna, et ei kinnitanud taotlust kustutada erakonna juhatusest neli inimest, põhjendades keeldumist mittetulundusühingute seaduse ja erakonna põhikirjaga, mis sätestavad, et juhatuse liikmete määramine ja tagasikutsumine on üldkoosoleku pädevuses

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles