TJA: Tabivere rongiõnnetuses hukkunu ei reageerinud signaalile

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus rong tegi oma esimest sõiduplaani järgset sõitu.
Uus rong tegi oma esimest sõiduplaani järgset sõitu. Foto: Arvet Mägi

Tehnilise Järelevalve Amet (TJA) lõpetas eelmisel nädalal Tabivere raudteejaama lähistel hukkunuga lõppenud rongiõnnetuse uurimise ja tuvastas, et rongifirmal õnnetuses süüd ei lasu.

Amet leidis, et juhtumi toimumise eel ja ajal Elroni Tallinna-Tartu rong lubatud sõidukiirust ei ületanud ning rongi tehnilised seadmed olid töökorras. Samuti omab rongijuht kehtivat vedurijuhiluba.

Rongijuht andis ülesõidukohale lähenedes mitu korda hoiatussignaali. Nähes, et jalakäija ei reageeri helisignaalile, rakendas rongijuht koheselt rongi kiirpidurduse.

Otsasõit jalakäijale oli aga vältimatu, sest jalakäija ei reageerinud lähenevale rongile ega selle hoiatus-helisignaalile. Ülesõidukohas töötas automaatfoor ja helisignalisatsioon, mis samuti hoiatas liiklejaid lähenevast rongist.

Õnnetus Tabiveres toimus 3. jaanuari õhtupoolikul kell 16 paiku, kui Elroni Tallinn-Tartu ekspressrongi ette astus raudteed ületanud mees, kes sai rongilt löögi ning hukkus. Esialgsetel andmetel oli rong liikunud umbes 100 kilomeetrit tunnis. Meesterahva juurest leiti alkoholi, aga seda, kas ta oli purjus, selgitab lahkamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles