Tehasejuht andis varastele kere peale

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Läänemaal asuva Niibi turbatehase tegevjuht Kristjan Kotkas ja tema vend Erlend peavad maksma riigile kumbki 500 eurot, vastutasuks pääsesid nad kohtu alt süüdistusest varaste peksmise ja neilt vabaduse võtmise eest.

Kohus lõpetas Erlend ja Kristjan Kotka vastu esitatud süüdistuses kriminaalasja sel esmaspäeval. Kohus leidis, et kuna varaste vigastused pole suured, siis avalikku huvi pole asja arutamiseks avalikul kohtuistungil, kirjutab Lääne Elu.

Löömine ja vabaduse võtmine oli 2011. aasta aprillis, mis Kristjan Kotkas sai Noarootsis Suur-Nõmmkülas asuva garaaži valveseadmelt teate, et hoonesse on sisse tungitud. Kui ta kohale kihutas, leidis ta neli noormeest hoonest.

Kotkas ütles Lääne Elule, et pole varastele peksa andnud. Ta tunnistas, et noormeeste kinnipidamisel läks rüseluseks.

«Poisid palusid, et me ei kutsuks politseid. Kättemaksuks nad esitasid meie vastu kaebuse,» rääkis Kotkas.

Kotkas lõi poisse, sundis neid tegema kükke ja lamama maas. Öösel kell 3 andsid vennad Kotkad väidetavad vargad üle politseile.

Väidetavad vargad olid kohalikud Noarootsi poisid. Ka nende varguse katse menetlemine lõpetati avaliku huvi puudumise pärast. Üks neljast väidetavast vargast on praeguseks surnud.

Kogu loo muudab vastuoluliseks väide, et väidetavad vargad ei jõudnudki metallikraami oma autosse vedada. Kohtumaterjalide põhjal tegid seda hoopis vennad Kotkad, et jätta mulje, et peksa sanaud poisid tõesti vargil käisid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles