Riisalu: USA suurem kohalolek võiks majandussuhteid Venemaaga veelgi halvendada

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu.
Aivar Riisalu. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu riigikaitsekomisjoni aseesimees Aivar Riisalu (Keskerakond) leidis, et USA suurem sõjaline kohalolek Eestis võiks meie majandussuhteid idanaabriga veelgi halvendada.

Riisalu rääkis Vikerraadio uudistesaatele «Päevakaja», et kaitseminister Urmas Reinsalu idee pole uus ning ta ei saa aru, miks see väljaütlemine ühiskonda on erutanud ning et julgeolekuliselt oleks see ju Eestile kasulik ja vajalik.

«Erutuseks pole küll mitte mingisugust põhjust, see oleks pigem nagu usalduse ülesnäitamine Ameerika Ühendriikide poolt, tõsi, ta tooks endaga ilmlselt kaasa olulist pingekasvu suhetes idanaabri, Venemaaga, mis tähendaks tegelikkuses seda, et need niigi haprad majandussuhted võiksid veelgi jaheneda, ehk nagu rahvatarkus ütleb, igal kaikal kaks otsa,» selgitas Riisalu.

Riisalu ei pea USA kohaloleku all silmas jalaväeüksusi

«Ega minagi mõtlen kohaloleku juures kõigepealt ja ainult seda, mis seondub Ämari lennubaasiga, ega me väga muud ei eelda. Ega tõepoolest, maismaaoperatsioonide võimet siin hoida poleks mõistlik, see laseks ühiskonnas uue diskussiooni lahti, et meil endal polegi vaja enam panustada, et teised teevad meie eest kõik ära,» arvas Riisalu.

«Aga ärgem võtkem seda kõike nii valuliselt: me oleme täna kaitstud paremini kui kunagi varem ja selle tõttu, kui minister ütles jutu sees välja mõtte, millele ta on mõelnud, siis ärme seda talle ette heida, vaid võtame seda, kui mõistliku debati osa,» leidis poliitik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles