Maanteeamet: liikluseeskirjas põikamise keeldu ei ole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Maanteeameti nõunik Harri Kuusk leidis, et liiklusjurist Indrek Sirk pole päris täpne väites, et liiklusohu tekkimisel autojuht liikluseeskirja järgi kõrvale põigata ei tohi.

Tõepoolest, eelmises liikluseeskirjas oli sätte sõnastus «Takistuse või liiklusohu ilmnemisel peab juht vähendama kiirust või peatuma või takistusest ümber põikama, teisi liiklejaid ohustamata.»

«Kui Sirk märgib, et täna kehtivas liikluseeskirjas on see võimalus ära võetud, siis tegelikult nii see ei ole. Võimalust ei välistata. Kui kuni 2001. aastani oli see lausa kohustuslik, siis nüüd on see lihtsalt teisiti sõnastatud,» selgitas Harri Kuusk.

«Ümberpõige aga keelatud pole. Lihtsalt tuleb olukorda hinnata ja kui ainult pidurdamine ohtu vältida ei aita, tuleb ka põigata,» märkis ta.

Liiklusseaduse ja liikluseeskirja väljatöötamise juures olnud nõuniku sõnul oli muudatuse põhjus see, et soovitused ümberpõikeks polnud päris asjakohased ning võisid tekitada liigseid reaktsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles