E-valimiste vastu sõdinud MTÜ ei pääsenud trahvist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Ausad Valimised hoiatab e-hääletamise eest.
MTÜ Ausad Valimised hoiatab e-hääletamise eest. Foto: Küllike Rooväli

Keskerakondliku taustaga MTÜ-l Ausad Valimised ei õnnestunud neile tarbijakaitseameti poolt reklaamiseaduse rikkumise eest määratud trahvist pääseda, kuna riigikohus ei võtnud MTÜ kaebust arutusele.

MTÜ polnud rahul Harju maakohtu otsusega, millega jäi muutmata nende trahvimine reklaamiseaduse rikkumise eest, kuigi trahvi vähendati poole võrra, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Mullu oktoobris tühistas maakohus MTÜ Ausad Valimised kaebuse alusel neile juunis  tarbijakaitseameti määratud 1600 euro suuruse trahvi ning määras ühingule reklaamiseaduse rikkumise eest 800 euro suuruse trahvi.

MTÜ Ausad Valimised korraldas eelmise aasta 18. märtsist kuni 7. aprillini Tallinnas reklaamikampaania ja lasi paigutada 68 asukohas üle linna reklaamid: «Nad võivad su hääle kustutada»,  «Iga e-hääl võib olla oht Eesti iseseisvusele», «Nad võivad anda Su hääle kellele tahavad».

Tarbijakaitseamet leidis, et mittetulundusühing rikkus kampaaniaga reklaamiseadust, mille kohaselt ei tohi reklaam olla oma sisult alavääristav või halvustav ning muuhulgas alavääristada õiguskuulekat käitumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles