Kunstnike liidus käärib sisekonflikt

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Elken.
Jaan Elken. Foto: Margus Ansu / Postimees

Eesti Kunstnike Liidus on tekkinud konflikt, sest osade liikmete hinnangul eirati liidu juhtide valimisel demokraatia häid tavasid.


Kunstnike liit valis sel nädalal suurkogul oma presidendiks neljandat ametiaega järjest Jaan Elkeni ning kolmandat ametiaega asepresidendiks Anu Kalmu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kuna liidu rohkem kui 900-st liikmest paljud ei saanud Vene Teatrisse kohale tulla, volitasid nad kedagi teist enda eest hääletama ja nii kerkis üles demokraatia küsimus.

Oponendid möönavad, et hetkel valiti presidendiks võimalikest parim, kuid juhtivatel kohtadel igasuguse rotatsiooni puudumisel organisatsioon stagneerub.

Kunstnike liidu põhikirjas oli veel 1995. aastal sees, et juhatus valitakse maksimaalselt kaheks ametiajaks, kuid kolm aastat hiljem, kui presidendiks oli Signe Kivi, võeti see klausel välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles