Saksamaa andis nõusoleku hävitada Süüria keemiarelvajääke oma pinnal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemiarelvade ohtlikkusest teavitav plakat.
Keemiarelvade ohtlikkusest teavitav plakat. Foto: SCANPIX

Saksamaa välis- ja kaitseministeeriumid teatasid ühisavalduses valmisolekust tulla vastu ÜRO palvele ja hävitada riigi territooriumil Süüria keemiarelvajääke.

Keemiarelvajäägid tuleks teha kahjutuks 30. juuniks, vahendas AFP.

Need jäänused, mille puhul on praktiliselt tegemist tööstusjääkidega, hävitatakse hüdrolüüsi abil.

Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier ütles Berliinis toimunud pressikonverentsil, et Saksa relvajõududel on olemas tehniline võimekus viia hävitamine läbi Münsteris.

Vene välisministeeriumi allikas ütles Interfaxile, et Saksamaa valmisolek on tervitatav. See on Saksamaalt hea panus rahvusvahelise kogukonna antud ülesande lahendamisse, nentis ta.

Vene diplomaadi sõnul on antud juhul kaalukas Saksamaa finantsiline panus Süüria keemiarelvade hävitamisesse. «Nad võtavad omale musta töö tegemise ehk siis mitte üksnes keemiarelvade hävitamise, vaid ka jääkide likvideerimise,» selgitas ta.

Diplomaat rõhutas, et «Berliini otsus anda raha Süüria keemiarelvade hävitamisesse, on Berliini üks olulisemaid samme selles protsessis».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles