Suri kultuuriuurija Aili Aarelaid-Tart

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aili Aarelaid-Tart
Aili Aarelaid-Tart Foto: Kalju Suur

Täna hommikul, 9. jaanuaril suri mainekas Eesti kultuuriuurija, Tallinna Ülikooli juhtivteadur ning nüüdiskultuuri uurimiskeskuse asutaja ja juht Aili Aarelaid-Tart.

2. mail 1947. aastal sündinud Aili Aarelaid-Tarti elutöö oli suunatud eesti kultuuri kandvate mehhanismide (seltsitegevusest kuni kultuuritraumadeni) otsinguile. Viimastel aastatel keskendus ta põlvkondlikele ilmingutele eesti kultuuris ning 2012. aastal ilmus tema eestvedamisel kogumik «Nullindate kultuur» kahes köites. 

Tema raamatutest omavad suuremat kaalu 2006. aastal ilmunud «Kultuuritrauma ja elulood» (Cultural Trauma and Life Stories), 1998. aastast pärinev «Ikka kultuurile mõeldes» ning 1990. aastal ilmunud «Rahva mälumustrid».

Aili Aarelaid-Tart oli 1988. aasta legendaarse loomeliitude pleenumi ekspertide seas. 1991-1999 oli ta UNESCO Eesti Rahvuskomisjoni nõukogu liige. 2002. aastal pälvis ta oma tegevuse eest Valgetähe teeneteklassi medali.

Aili Aarelaid-Tarti ärasaatmine toimub reedel, 17. jaanuaril kell 14 Tallinna Ülikooli aulas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles