Leedu maksis eesistumise korraldanud ametnikele 78 000 euro eest lisatasusid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu sõdurid Vilniuses valitsushoone ees selle aasta 1. juulil, mil algas Leedu Euroopa Liidu eesistumine.
Leedu sõdurid Vilniuses valitsushoone ees selle aasta 1. juulil, mil algas Leedu Euroopa Liidu eesistumine. Foto: SCANPIX

Leedu välisministeerium on maksnud Euroopa Liidu eesistumise korraldamisega tegelenud välisministeeriumi ametnikele 270 000 liti (78 000 euro) eest lisatasusid, kirjutas päevaleht Lietuvos žinios

«Lisatasude maksmise põhjus on töökoormuse ja -mahu märkimisväärne tõus eesistumise eel ja selle ajal. Lisaks täitis personal ülesandeid, mis nõudsid ebatüüpilisi ülesandeid ja kõrge intensiivsusega tööd,» seletas välisministeerium.

Töötajatele maksid lisatasusid ka teised ministeeriumid, tervishoiuministeerium maksis täiendavate tasudena välja 220 000 litti.

Riigi institutsioonidel õnnestus säästa 30 miljonit litti eesistumisele eraldatud 214 miljonist litist.

Välisministeeriumi sõnul tasuti säästetud rahaga võlgu rahvusvahelistele organisatsioonidele ning järelejäänud raha suunati tagasi riigieelarvesse.

Leedu oli ELi eesistuja 2013. aasta juulist 2014. aasta jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles