Reinsalu avaldus pani Vene asepeaministri teravalt säutsuma

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin.
Vene asepeaminister Dmitri Rogozin. Foto: SCANPIX

Vene asepeaminister Dmitri Rogozin reageeris Twitteris Eesti kaitseministri Urmas Reinsalu USA sõjaliste üksuste Eestis kohaloleku teemalise väljaütlemise teravalt.

«Mõned rahvad on valmis oma vabaduse ja iseseisvuse eest surema, aga mõned poliitikud teiste inimeste saapaid viksima,» kirjutas Rogozin 7. jaanuaril Twitteris, viidates Firstnews.ru artiklile «Eesti kaitseminister oleks rõõmus USA sõjavälise kohalolu üle oma riigis».

Urmas Reinsalu sõnas esmaspäeval USAs Strateegiliste ja rahvusvaheliste uuringute keskuses peetud kõnes, et Eesti on mures USA sõjalise mõjujõu kahanemise pärast Balti regioonis ja Euroopa riikide soovimatuse pärast täita NATO kaitsekulutuste nõudeid.

«Muidugi kroonijuveel oleks alaline Ameerika Ühendriikide üksuste kohalolu Euroopa pinnal. Mul oleks väga hea meel näha USA üksuste alalist kohalolu oma kodumaal, aga ma mõistan ka tänaseid olusid,» ütles Reinsalu pärast kõnet ajakirjanike küsimustele vastates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles