Ligi eurovoliniku tööst: ma ei taluks mõtet elust välismaal ja lennujaamades

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Andres Haabu / Postimees

Mihkel Mutt käis tänases Postimehe arvamusloos välja idee, et rahandusminister Jürgen Ligi võiks olla üks Eesti eurovoliniku kandidaate, kuid minister vastas, et mõte elust välismaal tundub talumatu ja on neid, kes seda rohkem tahavad.

«Ma ei taluks mõtet elust välismaal ja lennujaamades – ja ei peagi end sellega piinama, kuni on neid, kes ära just tahaksid,» vastas Ligi Postimehe küsimusele, mida ta Muti ideest arvab.

Mutt nimetas oma arvamusloos Ligit «tumemeelseks nonkonformistiks» ja väitis, et selline lähenemine on end Eesti jaoks ammendamas ja võiks rakendust leida Euroopas. Ligi vastas, et kõigile meeldida tahtmine tekitab poliitikas vaid probleeme.

«Üldse ei lepi ma arvamusega, et Eesti saaks endale lubada rahanduslikku konformismi, enamgi, kõigile meeldida püüdmine ühiskonnale vajaliku tegemise asemel on poliitika probleemide allikas igavesti,» ütles ta.

«Omaks võtan selle, et paaris volinikuametis saaksin olla kasulik ja teeksin asju innuga. Aga siit uus mure: rahandusvoliniku ind pole tingimata see, milles pikaajalise meeldida püüdmisega rahalistesse raskustesse sattunud Euroopa kokku suudaks leppida,» lõpetas Ligi.

Mihkel Mutt kirjutas oma tänases arvamusloos, et Eesti võiks Euroopa Komisjoni voliniku valimisel lisaks Andrus Ansipile, Urmas Paetile ja Juhan Partsile mõelda ka Jürgen Ligi kandidatuurile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles