Põhjamaade ja Eesti konservatiivsed noorpoliitikud: Rootsil ja Soomel on aeg NATOga ühineda

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO kindral hoiatab Vene vägede tungimise eest Transnistriani.
NATO kindral hoiatab Vene vägede tungimise eest Transnistriani. Foto: SCANPIX

Eesti, Soome, Rootsi ja Norra konservatiivsete erakondade noorteorganisatsioonide hinnangul on Rootsil ja Soomel aeg NATOga ühineda.

«NATO on tugevaim rahvusvaheline koostöövorm rahu ja turvalisuse tagamiseks ning eelpool nimetatud ohtudega toime tulemiseks. Eesti ja Norra on juba alliansi liikmed. Käeoleva avaldusega väljendame oma ühist seisukohta, et ka Rootsil ja Soomel on ülim aeg NATOga liituda,» teatasid noorpoliitikud oma avalduses.

Nad lisasid, et Rootsi ja Soome kaitsejõudude väljavõte on alliansi standarditega ühildavaks arendatud. «Oleme veendunud, et Rootsil ja Soomel on aeg ka riigina rahvusvahelise julgeoleku eest vastutus võtta ja NATOga ühineda.»

Avalduse on koostanud IRLi Noortekogu, Rootsi Noored Moderaadid, Soome koonderakonna Kokoomus noorteorganisatsioon ja Norra konservatiivse erakonna Høyre noorteorganisatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles