Venemaa avalikustas kaotused

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene raskerelvastus Gruusias.
Vene raskerelvastus Gruusias. Foto: Reuters / Scanpix

Vene relvajõudude peastaap avalikustas täna viiepäevases sõjategevuses Gruusias kaotatud sõdurite arvu ning teatas samas ka plaanide tegemisest vägede konfliktitsoonist äratoomiseks.

Tänase päeva seisuga on lahingutes kaotatud hukkunutena 74 inimest ning haavatutena veel 171 inimest, teatas Interfaxile peastaabi ülema asetäitja Anatoli Nogovitsõn, kelle sõnul on paarikümne sõduri saatus teadmata.

Nogovitsõn tegi samas grusiinidele ka ettepaneku hakata nimekirjade järgi vahetama vangilangenuid ja hukkunuid. Esialgu edastataks üksteisele nimekirjad, et neid seejärel võrrelda oma andmetega kadunutest.

Vene peastaap teatas ka planeerimise alustamisest, et tõmmata väed konfliktitsoonist tagasi alalistesse baasidesse. Venemaa territooriumilt lahinguüksuseid toetanud jõud on Nogovitsõni sõnul juba peatanud oma tegevuse. Samas süüdistas ta taas kord Thbilisit selles, et märkimisväärne osa Gruusia üksustest viibib endisel Lõuna-Osseetias.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles