Pealtkuulatavat telefoni kasutab praegugi üle 10 000 Elioni kliendi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauatelefon.
Lauatelefon. Foto: Egert Kamenik/ Postimees

Aasta tagasi tõestas «Pealtnägija» eksperiment, et 15 000 Elioni kliendi telefonikõnede pealtkuulamiseks piisab suhteliselt odavast raadioskännerist.

Täpsemalt on tegu RAS 1000 sidevõrgus toimivate lauatelefonidega, mida kasutatakse piirkondades, kus näiteks GSM või mobiilraadioside on kehva leviga, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Elioni tehnoloogiadirektor Kalev Reiljan ütles, et ettevõte peatas RAS 1000 teenuse ja seadmete müügi 2013. aasta jaanuaris, pärast vea ilmsikstulekut ning alustas raadiotelefonivõrgu likvideerimise projekti, et kliente järk-järgult teistele teenustele üle viia.

Reiljani sõnul hoiatasid nad kliente, et selline pealtkuulamisvõimalus eksisteerib, kuid sellest hoolimata kasutab täna RAS seadmetel põhinevat teenust jätkuvalt 13 000 klienti.

Siiani pole ükski klient pealtkuulamise kaebusega Elioni poole pöördunud, samuti pole ettevõttel andmeid, et keegi oleks pärast telesaate eksperimenti RAS 1000 side kõnesid pealt kuulanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles