Leedo piraadiküttide ujuvbaas saab EASilt 200 000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa Laevakompanii parvlaev St. Ola Rohuküla-Heltermaa liinil.
Saaremaa Laevakompanii parvlaev St. Ola Rohuküla-Heltermaa liinil. Foto: Raigo Pajula

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) otsustas toetada Vjatšeslav Leedole kuuluvat õigusabiteenuse pakkumisega tegelevat OÜd Tuulaja 200 000 euroga, mis kulub parvlaevast St.Ola ehitatava piraadiküttide ujuvbaasi arendamiseks

Saaremaa ärimees Leedo on käivitanud projekti, ehitamaks parvlaevast St. Ola piraadiküttidele ujuvbaasi ja -logistikakeskust, kokku on projekti esimese osa eelarve 400 000 eurot.

Tuulaja juhataja Jüri Reede sõnul kasutatakse saadud raha väliseksperdi kaasamiseks ja turundustegevuseks. «Tegemist on esimese etapiga suuremast projektist, mille käigus on kavatsus parvlaev St.Ola ümber ehitada logistikakeskuseks, mis hakkab seilama kõrgendatud ohupiirkondades maailmameredel ning pakkuma mereliikluse turvameeskondadele majutus-, veo- ja varustuse hoiuteenust,» ütles Reede BNSile.

Eesti Ekspress kirjutas oktoobris, et Leedo plaanib koostöös poliitikute Kalle Laaneti ja Ain Seppikuga viia kasutult kai ääres seisev parvlaeva St. Ola India ookeani Sri Lanka ja Maldiivide kanti, kus sellest saab piraadiküttide ujuvhotell ja vaheladu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles