Kohus saatis suures koguses GHB-d omanud mehe vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Harju maakohus saatis lõppeval nädalal narkokuriteo eest vangi 27-aastase Kaspari, kelle valdusest leidis politsei ligi viis ja pool kilogrammi GHBd.

Kohus määras Kasparile kokkuleppemenetluses kolme aasta ja nelja kuu pikkuse vangistuse. Samuti mõistis kohus süüdistatavalt riigile välja sundraha ja menetluskulud kokku 6374 eurot.

Põhja prefektuuri narkopolitseinikud pidasid Kaspari kahtlustatavana kinni mullu 3. juuli õhtul Tallinnas Pirita tee ja Narva maantee ristmikul sõiduauto Ford Scorpio roolist. Autost leiti ravimipudel, aknapesuvedeliku kanister ja smuutipudel, mis sisaldasid kõik kahtlast vedelikku. Hiljem Kaspari elukoha läbiotsimisel avastas politsei veel erinevaid pudeleid narkokahtlase vedelikuga. Ekspertiisi käigus tehti kindlaks, et tegemist on GHB ehk korgijoogi nime all tuntud narkootikumiga.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt omandas ja valdas Kaspar ebaseaduslikult kokku 5,4 kilogrammi GHB-d, millest oleks piisanud narkojoobe tekitamiseks enam kui tuhandele inimesele.

Kasparit on ka varem kriminaalkorras karistatud, kuid mitte narkokuriteo eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles