IRL loodavast erakonnast: konkurenti me ei karda

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Riisalo
Tiit Riisalo Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kuigi on rõõmustav, et Eesti tegutsetakse, on praegu veel vara hinnata, kas loodav erakond tegelikkuses jalad alla saab, leidis Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) peasekretär Tiit Riisalo.

Riisalo ütles MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik ja ühingu Parem Eesti uue erakonna asutamise plaane kommenteerides, et praegu on veel vara uue erakonna suhtes seisukohta võtta. «Eesti on vaba maa ja on rõõmustav, et tegutsetakse,» märkis Riisalo. Samas lisas ta, et IRL konkurenti ei karda.

Peasekretär märkis, et viimase aasta jooksul on olnud palju samalaadseid avaldusi, et tuleks luua uus erakond. «Omamoodi on see tore, sest olen ka ise suur kodanikuühiskonna aktivist,» märkis Riisalo. Tema sõnul teeb mitmekesisus elu elamisväärsemaks ning ideede paljusus on kindlasti positiivne nähtus.

«Kas neist keegi ka jalad alla saab, ma ei oska praegu hinnata,» ütles Riisalo. Ta lisas, et loodav erakond peaks keskenduma oma visiooni väljapakkumisele.

Eilsel kohtumisel leppisid MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik ja ühendus Parem Eesti kokku, et asuvad koos tegema konkreetseid ettevalmistusi uue erakonna loomiseks. Kohtumisel leiti üksmeelselt, et Eesti poliitiline süsteem vajab uut energilist jõudu, mis muudaks poliitika tegemise stiili ja ärgitaks ka olemasolevaid erakondi oma senist käekirja muutma.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles