Rootsi printsess sünnitab Ühendriikides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess Madeleine ja ta abikaasa Christopher O'Neill
Printsess Madeleine ja ta abikaasa Christopher O'Neill Foto: SCANPIX

Lapseootel Rootsi printsess Madeleine ja tema abikaasa Christopher O´Neill teatasid, et paari esimene laps sünnib Ühendriikides.

«Pärast hoolikat kaalumist ja arupidamist kuninga ja kuningannaga, otsustasid printsess Madeleine ja härra Christopher O´Neill, et nende laps sünnib New Yorgis,» teatas Rootsi kuningakoda.

Paar kolis 2010. aastal elama New Yorki, kus kuningas Carl XVI Gustafi ja kuninganna Silvia noorim laps töötas enne rasedust oma kuningannast ema asutatud heategevusorganisatsioonis Maailma Lapsepõlve Fond.

Rootsi kuningakoja tegemisi jälgiva kirjaniku ja eksperdi Roger Lundgreni sõnul on tegemist praktilise otsusega. «Tal on olnud raske rasedus, näiteks jäi ta kõrvale Nobeli vastuvõtust ja on märksa mugavam sünnitada seal kui Rootsis,» põhjendas Lundgren.

«Kuid kodumaal on paljud ilmselt pettunud, nad tahavad oma printsessi tagasi Rootsi ja et ta oleks osa kuninglikust perekonnast. Asjaolu, et Madeleine sünnitab välismaal suurendab temaga vahemaad,» lisas Lundgren.

Rootsi troonipäriluse järjekorras peaks märtsis sündiv laps tõusma viiendaks. Halsinglandi hertsoginna tiitlit kandev Madeleine on aga neljandal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles