Saksa kaitseminister tahab armeest teha atraktiivse tööandja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa esimene naissoost kaitseminister Ursula von der Leyen (vasakul) ja liidukantsler Angela Merkel.
Saksamaa esimene naissoost kaitseminister Ursula von der Leyen (vasakul) ja liidukantsler Angela Merkel. Foto: SCANPIX

Saksa uue kaitseministri Ursula von der Leyeni sõnul on tema eesmärgiks muuta armee üheks kõige atraktiivsemaks tööandjaks Saksamaal.

«Selle saavutamiseks on kõige olulisem küsimus töö ja pere ühildamine,» märkis 55-aastane Saksa esimene naiskaitseminister ja seitsme lapse ema intervjuus kohalikule väljaandele Bild.

«Kõigil, kes näiteks pere kasvatades kasutavad kolme- või neljapäevase töönädala võimalust, peab siiski olema võimalus karjääriks,» lisas varem tööturuministrina töötanud von der Leyen.

Näiteks tahab vastne kaitseminister läbi viia reformi, mis võimaldaks varasemaid ületunde arvestada siis, kui armeeteenistuses olev isik soovib kasvatada lapsi või hoolt kanda vanemate eest.

Samuti soovib ta muuta seni kehtivat laste hoolekande süsteemi. «Me vajame paindlikku laste hoolekande süsteemi kogu relvajõududes,» ütles kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles