Reinfeldt: Rootsi riigikaitse on piisavalt tugev

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt.
Rootsi peaminister Fredrik Reinfeldt. Foto: SCANPIX

Rootsi peaministri Fredrik Reinfeldti sõnul on riigikaitset tugevdatud ning see on piisav reageerimaks ohtudele, sellegipoolest leiab üha enam rootslasi, et riik peaks investeerima rohkem raha relvajõududesse, vahendas Rootsi Raadio uudisteagentuuri TT.

Reinfeldt ütles iga-aastasel ühiskonna ja riigikaitse konverentsil Sälenis, et Rootsi kaitsevõimet on alates moderaatide juhitava valitsuse võimuletulekust 2006. aastal piisavalt tugevdatud.

Peaminister kinnitas ka, et hoolimata viimaste aastate ägedatest vaidlustest valitseb relvajõudude reformide osas laiapõhjaline poliitiline konsensus.

Reinfeldt ütles, et opositsioon ei soovi suurendada eraldisi relvajõududele ning rõhutas, et valitsus eraldab praegu kuni 2017. aastani relvajõududele 1,4 miljardit Rootsi krooni (158 miljonit eurot) rohkem.

Rootsi kaitsevägi leiab samas, et pikemas perspektiivis tuleks kaitse-eelarvet suurendada nelja miljardi krooni (450 miljoni euro) võrra aastas, mille suhtes valitsuskoalitsiooni kuuluvad liberaalid ja kristlikud demokraadid on ilmutanud mõistvat suhtumist.

Hiljutise arvamusuuringu kohaselt on rootslaste osakaal, kes peavad praegust kaitsepoliitikat väga heaks või üsna heaks, langenud 35 protsendilt 26 protsendile. Küsitletute arv, kes leiavad, et riigikaitsele tuleks eraldada rohkem raha, on kasvanud 28 protsendilt 38 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles