Vene uurijad süüdistavad Navalnõid liikumispiirangute rikkumises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Navalnõi.
Aleksei Navalnõi. Foto: SCANPIX


Vene juurdluskomitee teatas täna, et Kremli kriitik Aleksei Navalnõi on rikkunud tema suhtes kehtestatud liikumispiiranguid.


Komitee hoiatas, et uute rikkumiste ilmnedes tehakse kohtule ettepanek piiranguid karmistada.
«Navalnõi suhtes kehtestati 2012. aasta detsembris liikumispiirangud ja ta ei tohi lahkuda oma elukohast Moskvas,» teatas juurdluskomitee pressiteenistus. «Navalnõi lubas uurijate loata elukohast mitte lahkuda. Sellest hoolimata on selgunud, et Navalnõi on ilma loata Moskvast ära sõitnud. Kui sääraseid rikkumisi veel tuvastatakse, võivad uurijad teha kohtule ettepaneku piirangute karmistamiseks.»

Navalnõi advokaat Olga Mihhailova kinnitas täna, et tema klient ei ole liikumiskeeldu rikkunud ning sai ametliku loa Moskvast ärasõitmiseks juba enam kui aasta tagasi.

«Algul sai Navalnõi piirangu mitte lahkuda Moskva linnast, kuid meie taotlusel laiendati liikumisluba hiljem kogu Moskva oblastile,» ütles advokaat.

Navalnõile esitati 2013. aasta oktoobris süüdistus pettuses ja rahapesus. Tema ja vend Oleg Navalnõi varastasid väidetavalt 30 miljonit rubla ja pesid 21 miljonit rubla Prantsuse kosmeetikafirma Yves Rocher ja Vene firma MPK raha.

Navanõi teises, rahvusvahelist tähelepanu äratanud metsamaterjali ebaseadusliku omastamise kohtuasjas muutis Kirovi oblasti kohus 16. oktoobril talle mõistetud viieaastase vabadusekaotuse tingimisi karistuseks.

Navalnõi nimetas Kirovi kohtu otsust poliitiliseks ja lubas otsuse sellest hoolimata edasi kaevata ja ühtlasi jätkata oma poliitilist tegevust.

Navalnõi kogus 2013. aasta. septembris Moskva linnapea valimistel hästiorganiseeritud kampaaniaga senise meeri Sergei Sobjanini vastu 27 protsenti häältest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles