Külmaks läinud ilm tekitas Norras ebatavalise loodusilmingu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmaks läinud ilm tekitas Norras ebatavalise loodusilmingu
Külmaks läinud ilm tekitas Norras ebatavalise loodusilmingu Foto: SCANPIX

Norra raadio NRK teatas ebatavalisest loodusilmingust, mille põhjuseks oli järsku külmenenud ilm.

Möödunud nädalalõpul oma koeraga Norrlandis Lovlundi lähedasel rannal koeraga jalutanud mees märkas rannavees külmunud kalaparve, edastab mtv3.fi.

Ingolf Kristianseni sõnul tekitas selle järsk temperatuurilangus.

«Temperatuur oli umbes miinus 7 – 8 kraadi. Puhus idatuul. See tekitas vee kiire jäätumise. Rannavees olnud kalad sõna otseses mõttes jäid jäässe kinni ega pääsenud enam avamerele,» selgitas mees.

Norra Avamere Kalade instituudi teadlane Aril Slotte lisas, et väikekalad jõuavad randa tihtipeale selle tõttu, et suured kalad püüavad neid saagiks. Selliselt ohu eest põgenenud väikesed kalad jõudsid rannavette, kus nad jäässe kinni jäid.

Slotte kinnitusel on varasemastki teada juhtumeid, mil väikekalade parved on Tromsi piirkonnas vaalade eest põgenenud rannapiirkonda.

Kristianseni sõnul ei olnud linnud veel märganud maiuspala, mis neid jäätununa ootas. Tema arvates võivad linnud leida need kalad üsna pea, kui jää on natukene sulanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles