Riigikogu juhatus ei lubanud Boroditšil parlamendikomisjoni vahetada

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Boroditš
Deniss Boroditš Foto: Peeter Langovits

Riigikogu juhatus ei rahuldanud täna eelmise aasta lõpus Reformierakonda astunud, kuid fraktsioonitu Deniss Boroditši taotlust vahetada parlamendikomisjoni.

Boroditš soovis lahkuda põhiseaduskomisjonist ning saada majanduskomisjoni liikmeks. Enda sõnul soovis ta komisjoni vahetada isiklikel põhjustel.

Riigikogu juhatus vahetust aga ei lubanud, põhjendades seda asjaoluga, et majanduskomisjoni kuulub juba üks fraktsiooni mittekuuluv liige. Uue fraktsioonitu saadiku lisandumine tekitaks juhatuse hinnangul olukorra, kus komisjoni koosseis ei peegeldaks enam õigesti poliitiliste jõudude vahekorda riigikogus.

Põhiseaduskomisjonis on võimuparteidel koos Boroditšiga praegu seitse ja opositsioonil neli, majanduskomisjonis aga vastavalt kuus ja neli kohta, lisaks kuulub fraktsioonitu saadikuna majanduskomisjoni Lembit Kaljuvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles