Piraadiküttide vabanemine võib Indias pikalt venida

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev Seaman Guard Ohio, mille pardal eestlased viibisid.
Laev Seaman Guard Ohio, mille pardal eestlased viibisid. Foto: AdvanForti koduleht

Indias kinni peetud Eesti laevakaitsjate lähiajal vabanemine on muutunud kahtlaseks nii tööandja majanduslike raskuste kui ka aeganõudva kohtusüsteemi tõttu.

«Aktuaalse kaamera» teatel pole pole turvafirma AdvanFort esindajad kinnipeetute omastega Eestis juba paar nädalat ühendust võtnud, Eestist pärit piraadiküti poeg Artjom pole enda sõnul kuulnud turvafirmalt AdvanFort uuel aastal mitte midagi ja kõige värskem info tema isa saatusest tuleb Eesti välisministeeriumilt, vahendas ERR Uudised.

Ta kinnitas ka, et tänase päeva seisuga pole AdvanFortis töötavad kinnipeetud mehed saanud kaks kuud palka, Artjom ütles, et kui ettevõte läheb tõesti pankrotti, pole lähedastel mingit võimalust advokaadi palkamiseks.

Indias Aasia õpingute keskuses julgeolekueksperdina töötav endine India idaregiooni rannavalve ülem Seshadri Vasan ei ole AdvanFort heas tahtes nii kindel, firmal ei ole tema sõnul kahjuks hea maine isegi Ameerika Ühendriikides.

Vasan märkis, et eriti oluline on kinnipeetud meeskonnaliikmete kodumaade diplomaatiliste kanalite kasutamine, sest muidu võivad vahistatud jääda aastatakse India vanglasse, Eesti välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsler Lauri Bambuse sõnul on viimane seis selline, et AdvanFortil on olnud makseraskusi ja nad on sulgenud päris palju oma filiaale üle kogu maailma, sealhulgas tõmmanud koomale oma tegevuse ka Ameerika Ühendriikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles