Eidelkind tasus lõuahaagiga isikliku solvangu eest

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliit.
Rahvaliit. Foto: : kollaaž Katri Karing

Rahvaliidu liige Jossif Eidelkind, kes täna Rahvaliidu iseseisvana jätkamise pooldajate pressikonverentsil partei peasekretäri näkku lõi, põhjendas seda isikliku solvangu eest tasumisega.

«Ma ei teadnud üldse, et seal mingi pressikonverents oli,» kinnitas Rahvaliidu Tartu linnaühenduse liige Eidelkind, kes enda sõnul läks Tallinki hotelli lihtsalt oma äripartneritega kohtuma.

«Nägin seal peasekretäri, kes mind paar päeva tagasi nimetas himukasusaajaks ja Rävala 8 afääris osalejaks,» selgitas Eidelkind juhtunud. Ta viitas 19. mail Eesti Päevalehes ilmunud artiklile, kus saab sõna peasekretär ja kus ka teda korra mainitakse.

«See on absoluutselt meie omavaheline asi,» kinnitas Eidelkind, et tema lõuahaak ei olnud seotud Rahvaliidu sees toimuvaga. Samas ütles ta, et ei tunne rünnatavat üldse ja solvang sai talle ilmselt osaks just seetõttu, et tema pooldab Rahvaliidu iseseisvana jätkamist.

Eidelkind lisas, et kui vanasti oli võimalik vastane au haavamise pärast duellile kutsuda, siis nüüd ei jäänud tal muud üle, kui sellist meetodit kasutada. «Ja ma ei teinud seda kuskil pimedas koridor, vaid avalikult ajakirjanduse ees,» ütles ta. Nüüd loeb mees solvangu tasutuks.

Täna toimus Tallinki hotellis Rahvaliidu iseseisvana jätkamise pooldajate pressikonverents, kuhu soovisid minna ka peasekretär ja partei aseesimees Anto Liivat, keda aga sisse ei lastud. Peasekretär oli just lõpetanud ERRile intervjuu andmise, kui kohale saabus Eidelkind ja lõi teda näkku.

Eidelkind töötas Villu Reiljani keskkonnaministriks oleku ajal ministeeriumi info- ja tehnokeskuse asedirektorina.
 

Copy
Tagasi üles