Pomerants: politseinike ja päästjate palka me ei vähenda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Toomas Huik

Siseminister Marko Pomerantsi sõnul ei kavatse siseministeerium kindlasti järgmisel aastal politseinike ja päästjate palka kärpida.

«Me kindlasti ei lähe seda teed, et politseinike ja päästjate töölepingus olevat palganumbrit vähendada. Püüame maksta neile võimalikult lähedaselt kätte selle kuupalga, mis neil töölepingus kirjas on,» ütles Pomerants BNS-ile.

Siseministri sõnul on politsei- ja piirivalveamet praegu sunnitud rahapuudusel andma politseinikele palgata puhkuse päevi. Selline olukord tekkis seoses aprillis Tallinnas toimunud NATO välsministrite kohtumise turvamisega, mis tekitas politseile suure lisakulu.

«Politseinike kuupalga ja kuu keskmise sissetuleku vahel on vahe paarkümmend protsenti. Meie eesmärk on nii palju kui võimalik tegevusi veelgi efektiivistada, et inimeste töölepingus oleva kuupalganumbri ja tegeliku rahakoti sisu ühtlustada. Kuidas see meil õnnestub - elame, näeme,» lausus siseminister.

Pomerantsi kinnitusel tahab siseministeerium tuleval aastal saada hakkama ilma koondamisteta.

«Teenistusest ikka lahkutakse, kas siis pensionile või struktuuridest ära mujale tööle. Meie valikud on kitsastes tingimustes sellised, et me ei kipu neid kohti komplekteerima,» lausus siseminister.

Ta lisas, et ministeerium on võtnud vastu otsuse kindlustada tööga kõik sisekaitseakadeemia lõpetanud värsked spetsialistid.

Pomerantsi sõnul saavad siseministeeriumi tegevuskulud olema järgmisel aastal samas suurusjärgus nagu tänavu. «Loodame, et tuleb tavaline kehv aasta,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles