Reinsalu kandideerib suurkogul uuesti IRLi esimeheks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi eelmine suurkogu
IRLi eelmine suurkogu Foto: Andres Haabu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) valib veebruari alguses peetaval suurkogul parteile uue juhtkonna, esimeheks plaanib tagasi kandideerida kaks aastat erakonda juhtinud kaitseminister Urmas Reinsalu.

IRLi suurkogu toimub 8. veebruaril Tallinnas Solarise kontserdimajas, kus valitakse erakonnale esimees, kolm aseesimeest, 20-liikmeline eestseisus ning lisaks ka revisjonikomisjoni ja aukohtu uus koosseis. Kandidaatide nimekirja sulgeb partei eestseisus järgmise nädala lõpus.

Lisaks parteijuhtide tööaruannete kuulamisele räägitakse suurkogul mai lõpus toimuvatest Euroopa Parlamendi valimistest, antakse välja erakonna kuldmärgid ja kuulutatakse välja IRLi eelmise aasta tegija.

Viimati valis IRL juhte 2012. aasta jaanuari lõpus, kui erakonna juhtimisest taandunud Mart Laari asemel sai partejuhiks Reinsalu. Lisaks talle kandideerisid esimeheks ka parlamenti kuuluv Liisa-Ly Pakosta ning praeguseks erakonnast lahkunud ja uut parteid looma asunud riigikogu liige Andres Herkel.

Aseesimeesteks valiti toonasel suurkogul riigikogu esimees Ene Ergma, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning sel ajal riigikokku kuulunud Tõnis Lukas, kes on samuti praeguseks erakonnast välja astunud ja lahkunud ka parlamendist. Lukase asemel sai eelmise aasta algul erakonna aseesimeheks riigikogu liige Margus Tsahkna.

IRLi eestseisusesse kuuluvad praegu esimehe ja aseesimeeste kõrval Aivar Kokk, Andres Kõiv, Andrus Saare, Annely Akkermann, Eerik-Niiles Kross, Erki Nool, Helir-Valdor Seeder, Kaia Iva, Ken-Marti Vaher, Liisa-Ly Pakosta, Madis Kübar, Marko Pomerants, Peeter Laurson, Priit Sibul, Siim Kiisler, Sven Sester, Tarmo Kruusimäe, Tõnis Palts, Toomas Tõniste ja Tunne Kelam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles