Dagestani erioperatsioonis tapeti Pjatigorski terroriakti organisaator

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitse- ja julgeolekujõud on Dagestanis terroristide sihtmärgiks juba aastaid.
Korrakaitse- ja julgeolekujõud on Dagestanis terroristide sihtmärgiks juba aastaid. Foto: SCANPIX

Üks Dagestani erioperatsioonis tapetud mässulistest oli Pjatigorski terroriakti organisaator, kinnitas Vene riiklik terrorismivastane komitee (NAK) allikas.

Tapetuks osutus Marat Idrissov, keda peeti Hassavjurti jõugu juhiks ja 27. detsembril 2013 Pjatogorskis korraldatud terrorirünnaku organisaatoriks. Tol korral sai autoinspektsiooni hoone lähistel kärgatanud plahvatuses surma kolm ja viga veel kolm inimest.

NAKi andmetel liitus Idrissov kõnealuse jõuguga mullu jaanuaris. Juba novembris kuulutati ta üleriigiliselt tagaotsitavaks.

Täna Dagestanis läbi viidud erioperatsioonis lasti maha neli mässulist. Lisaks sai surma kolm korrakaitsejõudude sõdurit, veel viis sai haavata. Tsiviilisikud viga ei saanud.

Erioperatsiooni aktiivne faas on läbi. Hoone, kus mässulised end varjasid ja selle ümbruse kontrollivad üle föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) lõhkeaineeksperdid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles