Klandorf: Reinsalu kardab Keskerakonda

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Klandorf. Tallinna abilinnapea.
Kalle Klandorf. Tallinna abilinnapea. Foto: Toomas Huik/Postimees

Tallinna abilinnapea ja Keskerakonna aukohtu esimees Kalle Klandorf ütles, et kaitseministri Urmas Reinsalu rünnak Keskerakonna vastu Postimehele antud intervjuus näitab IRLi esimehe hirmu Euroopa Parlamendi ja riigikogu valimistel positsioone kaotada, teatas Keskerakond.

«Reinsalu rapsiv käitumine ja võimalikust loodavast uuest erakonnast kui enda partnerist rääkimine näitab, et IRLi positsioon valitsuses on ebakindel,» ütles Klandorf. «Samuti pelgab Reinsalu, et IRLi jaoks ei tule valimistulemused kuigi rõõmustavad ning siis on ohus ka tema koht partei esimehena.»

«Eks Kross ole kõige tugevam vastane - ühelt poolt on ta IRLi õnn, teiselt poolt Reinsalu ja Vaheri õnnetus,» arvas Klandorf.

Klandorf lisas, et IRLi juhtkond peaks peeglisse vaatama ning meenutama, kuidas nende poliitikute abil on äritsetud elamislubadega, mis tõid Eestisse ja Euroopasse suure tõenäosusega ridamisi kuritegeliku taustaga inimesi. «Kahju on sellest, et IRL püüab oma saamatust valitsuses kompenseerida rahvusvaenu õhutamisega ja vene kaardiga vehkimisega.»

«Mis puudutab Keskerakonda, siis Eestile taasiseseisvuse toonud Rahvarindest välja kasvanud erakond seisab rohkem rahvuslike huvide eest kui kõik teised erakonnad kokku. Me teeme igapäevaselt tööd selle nimel, et kõigil inimestel oleks Eestis hea ja turvaline elada,» lausus Klandorf.

Täna Postimehes ilmunud intervjuus ütles Reinsalu, et Keskerakonna tõus on väga ohtlik tendents Eesti rahvuslikele huvidele. «Ühtepidi sai Keskerakond [viimastel kohalikel valimistel] vähem hääli kui 2009. aastal, aga isegi kui maha võtta mittekodanike hääled, siis kui oleks 20. oktoobril riigikogu valitud, oleks Keskerakond kindlasti võitnud. Ja see on asi, millega ma ei kavatse leppida,» sõnas Reinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles