Assad: Saudi Araabia ideoloogia on maailmale ohtlik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad(vasakul) kohtus täna Damaskuses Iraani välisministri Mohammad Javad Zarifiga.
Süüria president Bashar al-Assad(vasakul) kohtus täna Damaskuses Iraani välisministri Mohammad Javad Zarifiga. Foto: SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assad ütles kolmapäeval Damaskuses Iraani välisministriga kohtudes, et Saudi Araabia poliitiline ja usuideoloogia on maailmale ohtlik, vahendas riigitelevisioon.

Assad viitas oma märkusega salafi sunni ülikonservatiivsele usuliikumisele vahhabismile, mis on Süüria Assadi-vastast ülestõusu toetava Saudi Araabia ametliku usupoliitika aluseks.

«President Assad hoiatas oma kohtumisel Iraani välisministri Mohammad Javad Zarifiga ohu eest, mida vahhabistlik mõtlemine kujutab kogu maailmale, mitte ainult [Lähis-Ida] piirkonnale,» vahendas telekanal.

«Süüria rahvas ja veel mõned selle regiooni rahvad teavad, kui tõsist ohtu vahhabism endast kujutab, ja sellele vastuastumisse ja selle väljajuurimisse peavad panustama kõik,» ütles Süüria šiiade vähemuse hulka kuuluv alaviidist president.

Lähis-Ida ringreisil viibiv Zarif kohtus Assadiga nädal enne eelseisvat Süüria rahukonverentsi 22. jaanuaril Šveitsis Montreux's.

Teheran on kolmandat aastat ülestõusnute vastu võitleva Süüria režiimi tähtsaim liitlane. Islamivabariiki on süüdistatud võitlejate saatmises Süüria valitsusvägesid toetama, kuid Iraan on süüdistused tagasi lükanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles