Läti: Vene inimõigusraport on objektiivsest reaalsusest irdunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene välisministeeriumi uusim Euroopa Liidu inimõigusraport, milles Moskva arvustab teiste riikide seas ka Lätit, on objektiivsest reaalsusest irdunud, ütles Läti välisministeeriumi kõneisik BNS-ile antud kommentaaris.

«Me tuvastasime, et tegemist on järjekordse raportiga, mille sisu on objektiivsest reaalsusest irdunud. Meie järelduse kohaselt paneb raporti sisu kvaliteet kahtlema nii selle autorite kompetentsis inimõiguste valdkonnas kui ka nende teatud riike puudutavate teadmiste sügavuses,» ütles ministeeriumi esindaja Kārlis Eihenbaums.

«Eeldame, et see on järjekordne katse juhtida tähelepanu kõrvale Venemaa enda süstemaatilistelt inimõigusprobleemidelt. Me kutsume Venemaad üles pöörama tõsist tähelepanu demokraatlike vabaduste ja inimõiguste tagamisele oma riigis,» lisas ta.

Vene välisministeeriumi raporti kohaselt ei ole Läti võimud näidanud üles soovi rahvusvähemuste vajadusi mõista ning tagada neile kõik õigused ja vabadused.

«Massiline kodakondsuse puudumine on endiselt üks Läti suurimaid probleeme inimõiguste valdkonnas,» seisis raportis, milles Läti valitsust süüdistati muu hulgas vene keele suhtes regulaarse diskriminatsioonipoliitika rakendamises.

Vene välisministeerium kaebas ka nõukogude armee Teise maailmasõja veteranide diskrimineerimise üle, sarjates Läti jätkuvaid püüdlusi endiste Waffen-SS-i leegionäride ja nende kaasosaliste ülistamiseks ja nende surematuse tagamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles