Arestimaja ebainimlikud tingimused tõid kurjategijale 3000 krooni

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare arestimaja tunnistab viletsaid olmetingimusi.
Kuressaare arestimaja tunnistab viletsaid olmetingimusi. Foto: Kanal2

Saareküla elanikke hirmu all hoidnud ja mitmeid kordi kriminaalkorras karistatud Janek Toompuu sai Kuressaare politseijaoskonna arestimaja kambris veedetud ebainimlike tingimuste eest 3000 krooni valuraha, kirjutab Meie Maa.

Tartu vanglas mitmete süütegude eest karistust kandev Toompuu esitas jaanuaris Tartu halduskohtule Lääne prefektuuri vastu kaebuse, milles taotles endale õiglast hüvitist, kuna oli sunnitud viibima Kuressaare politseijaoskonna arestimaja kambrites ebainimlikes tingimustes. Kohus rahuldas mehe kaebuse ja mõistis Lääne prefektuurilt tema kasuks välja 3000 krooni ehk 50 krooni iga arestimajas veedetud päeva eest.

Kohtuotsuse kohaselt pidi Toompuu 2006. aasta 27. novembrist kuni 2009. aasta 25. septembrini erinevatel aegadel kokku 60 päeva olema arestimaja kambris, kus puudus aken ning korralik ventilatsioon. «Samuti on inimväärikust alandav asjaolu, et kambri nurgas oli ämber, millel saadi oma loomulikke vajadusi rahuldada juhul, kui arestimaja ametnikul ei olnud võimalik kaebajat tualetti toimetada,» leidis Tartu halduskohus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles