Vakra: päriselu on midagi muud kui Eesti koht edetabelites

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra.
Rainer Vakra. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti hea positsioon maailma majanduse edetabelites päriselu ei kajasta ning meil tuleb majanduse parandamiseks leida uusi lahendusi, ütles riigikogu sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni liige Rainer Vakra.

Ta rääkis saates «Foorum», kus arutati Eesti majanduse väljavaateid lähiaastatel ja võimalikke muudatusi, et mullu Eesti eksport langes kuus protsenti, mis tähendab, et majandus tammub paigal, senised edumudelid on aegunud ja tuleks leida uusi lahendusi, vahendas ERR Uudised.

Saatekülaline avaldas imestust, et valitsus räägib ettevõtja-sõbralikkusest, kuid samas võiks meelde tuletada ressursitasusid, mis kohus tühistas, samuti käibemaksuseadust ja üle 1000-euroste arvete deklareerimist, mis on siiani lahenduseta, ning autode käibemaksuga seonduvat.

Rääkides võimalikest lahendustest, soovitas Vakra vaadata maksusüsteemi ja mitte keskenduda puhtalt ainult progressiivsele tulumaksule, ta viitas ettevõtete tulumaksule, märkides, et riik on saanud 20 aastaga täiskavanuks.

«See, et me saame reinvesteerida maksuvabalt oma kasumit, on täna toonud edu, nüüd on küsimus selles, et mingil hetkel iga inimene, kes on oma ettevõtte loonud, tema eesmärk on lõpuks ikkagi sealt ka kasumit saada.»

Reformierakonda kuuluv riigikogu liige Arto Aas leidis samas, et edetabelid, mille tipus Eesti on, aitavad luua meile positiivset kuvandit ning tuua siia välisinvesteeringuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles