Balti päästjad pumpavad Polaniecis vett

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolat tabanud üleujutused.
Poolat tabanud üleujutused. Foto: AFP/SCANPIX

Poola üleujutuspiirkonda appi läinud Balti riikide päästeüksus BaltFloodCombat töötab Polanieci asulas.

Päästeameti pressiesindaja ütles BNS-ile, et Balti päästeüksus töötas laupäeval Poola pealinna Varssavi lähedal asuvas Polanieci asulas, pumbates üleujutatud piirkonnas vett. Eestlased ja lätlased on rakendust leidnud pumbajaama juures, leedulased pumpavad vett elektrijaam juures.

Eesti, Läti ja Leedu saatsid neljapäeval Poola üleujutuspiirkonda appi ühise päästeüksuse BaltFloodCombat, mis hakkab osalema loodusõnnetuse tagajärgede likvideerimisel. Päästjad hakkavad tegutsema kõige kriitilisemas üleujutuspiirkonnas.

Päästeüksusesse kuulub 19 inimest, neist üheksa Eestist. Eestist lähevad Poolale appi seitse päästeeksperti, üks IT-spetsialist ja meedik.

Päästjad võtsid kaasa kolm võimast pumpa, mille abil nad hakkavad tänavaid ja hooneid veest tühjaks pumpama. Päästeüksus sõitis Lõuna-Poolasse 11 päevaks ning päästemissiooni kulud on umbes 100.000 eurot ehk üle 1,5 miljoni krooni kolme Balti riigi peale kokku.

Poolat sel nädalal tabanud üleujutuste ohvrite arv tõusis reedel üheksani, kolm inimest on kadunud.

Wisla jõgi on mitmes kohas üle kallaste tõusnud ning seni on kõige rohkem saanud kannatada Lõuna-Poola. Tuhanded inimesed on evakueeritud piirkondadest, kus teed reedel endiselt vee all olid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles