Vabaduse väljak läheb reedel autodele täielikult lahti

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevetööd Vabaduse väljakul.
Kaevetööd Vabaduse väljakul. Foto: Peeter Langovits

Tallinn teeb reedel autoliiklusele lahti Kaarli puiestee linna tuleva suuna, mis tähendab, et Vabaduse väljak on pärast ulatuslikke arheoloogilisi kaevamisi taas autodele täielikult avatud.

Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši sõnul lootis linnavõim algselt Kaarli puiestee linna tuleva suuna avada neljapäeval, kuid vihmase ilma tõttu lükati see edasi reedeks.

Sõidusuuna avamiseks on seal vaja ümber tõsta trolliliinid ning maha joonistada uus teekattemärgistus. Lisaks Kaarli puiesteele avatakse liikluseks ka Roosikrantsi tänav.

Kaarli puiestee linnast väljuval suunal avati liiklus 4. augustil. Liiklus oli Vabaduse väljakul pikka aega suletud seoses arheoloogiliste kaevamistega, mis olid esimeseks etapiks väljaku ümberehitamisel ja Vabaduse platsi alla maa-aluse autoparkla rajamisel.

Kuigi parkla rajamine jätkub ka veel tuleval aastal ning Vabaduse väljakul tuleb ajutisi liikluspiiranguid, siis tervenisti Vabaduse väljakut ja Kaarli puiesteed enam autodele kinni ei panda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles