Abhaasia separatistid kontrollivad Kodori kuru

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Abhaasiasse saabunud Venemaa rahuvalvajad.
Täna Abhaasiasse saabunud Venemaa rahuvalvajad. Foto: ITAR/TASS

Venemaa sõjalisele ja poliitilisele abile toetuva Abhaasia separatistlikud võimud teatasid eile õhtul, et nad on võtnud strateegilise Kodori kuru ülemise osa täielikult enda kontrolli alla.

 

Gruusia vägede taandumist kinnitasid ka ametnikud Thbilisis, vahendas Civil.ge. Samas on vastuolulised andmed selle kohta, kuidas sündmused arenesid.

Abhaasia pool väidab, et kuru hõivati võitluses Gruusia vägedega, mis olevat kestnud terve eilse päeva. Gruusia siseministeeriumist aga teatati, et väed taandusid juba varem.

CNNi uudistes näidati kaadreid sellest, kuidas Abhaasia separatistlike vägede võitlejad tõmbasid Kodoris asuva administratiivhoone mastist maha Gruusia punaristilippu.

Gruusia president Mihheil Saakašvili teatas välisajakirjanikele eile, et kuru vallutamisel osalesid Vene õhudessantväed, ehkki Moskvast ja Suhhumist väidetakse, et operatsiooni viisid tunnustamata vabariigi jõud ellu iseseisvalt.

Saakašvili sõnul on kogu tsiviilelanikkond piirkonnast kadunud – kas tapetud või välja saadetud. Presidendi sõnul oli tegemist puhtakujulise etnilise puhastamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles