Europarlament saadab Ukrainasse delegatsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievi Iseseisvue väljakul kogunevad endiselt eurointegratsiooni pooldajad.
Kiievi Iseseisvue väljakul kogunevad endiselt eurointegratsiooni pooldajad. Foto: SCANPIX

Euroopa Parlamendi väliskomisjon saadab 28.-30. jaanuarini Ukrainasse 12-liikmelise delegatsiooni eesotsas komisjoni juhi Elmar Brokiga näitamaks, et Euroopa Liit ei jäta Ukrainat hoolimata viimase keeldumisest novembris blokiga assotsiatsioonilepe sõlmida.
 

President Viktor Janukovõtši 21. novembri otsus jätta assotsiatsioonilepe sõlmimata ja taastada kaubandussuhted Venemaaga vallandas Kiievis massilised meeleavaldused.

Europarlament väljendas möödunud kuul vastu võetud resolutsioonis solidaarsust meeleavaldajatega ning kutsus Ukraina valitsust, opositsiooni ja kodanikuühiskonna esindajaid ümarlauakõnelusi alustama.

Delegatsiooni kuuluva Poola esindaja Pawel Kowali sõnul annab visiit tunnistust sellest, et EL ei hülga Ukraina rahvast ja suhetes mingit pausi ei tule. Ta ütles, et delegatsioon kohtub lisaks president Janukovõtsile ka Ukraina seadusandjate, protestijate ja kodanikuühiskonna esindajatega.

«Me mõistame, et assotsiatsioonileppe sõlmimine Ukrainaga ei ole täna võimalik, et me peame ilmselt ootama, kuid me ei katkesta oma suhteid Ukrainaga,» ütles ta.

Kowali sõnul edastab visiit ukrainlastele selge sõnumi, et EL tahab kahepoolseid suhteid arendada. Selles kontekstis märkis ta, et üks peamisi takistusi EL-i ja Ukraina suhetes on viisakohustus EL-i riikidesse reisivatele ukrainlastele. Kowali pidas vajalikuks seda küsimust europarlamendis arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles