Grusiinide toetuseks on annetusi tehtud üle miljoni krooni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perele üle miljoni krooni annetanud eestlased on valmis ka tööjõuga uue kodu rajamist toetama.
Perele üle miljoni krooni annetanud eestlased on valmis ka tööjõuga uue kodu rajamist toetama. Foto: Peeter Langovits

Eesti Punase Risti arvele oli Gruusia konfliktiohvrite abistamiseks täna kella 15 seisuga laekunud 910 000 krooni, siia tuleb juurde liita veel kahe omavalitsuse eraldatud toetused, mis polnud selleks ajaks arvele veel jõudnud.


910 000 kroonile tuleb juurde arvestada veel näiteks Tallinna linna eraldatud 400 000 ja Rae valla 100 000 krooni, ütles Postimees.ee'le Punase Risti esinaine Riina Kabi. Seega küündib kogusumma juba 1,4 miljonini.

Suurimaks eraisiku tehtud annetuseks on seni olnud 39 000 krooni. Kabi sõnul on hästi palju 2000- ja 5000-krooniseid annetusi.

Eilsel parlamendi erakorralisel istungil lubas keskerakondlane Lembit Kaljuvee oma augustikuu palga kanda Gruusia põgenike toetamise fondi.

Ehkki Punane Rist ei avalikusta eraannetajate nimesid, ent Kaljuvee ise oma palga annetamisest avalikkusele teatas, nõustus Kabi kinnitama, et ta on oma lubaduse täitnud.

Rahade ülekandmisega rahvusvahelisele Punasele Ristile oodatakse veel mõnda aega, sest annetusi on seni kogutud vaid kolm päeva ja samuti ei taheta raha raisata mitmetele ülekannete kuludele.

Gruusia relvakonfliktis kannatanute toetuseks saab teha annetusi Eesti Punasele Ristile märgusõna all «Gruusia relvakonflikt» kogumiskontole 1180001436 Hansapangas ja 10220039608010 SEBs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles