Riisalu: toetan Kesk-Aafrika missiooni, aga Keskerakond ei pruugi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu.
Aivar Riisalu. Foto: Andres Haabu

Riigikogu riigikaitsekomisjoni keskerakondlasest liige Aivar Riisalu ütles, et toetab täielikult valitsuskabineti otsust saata kaitsevägi missioonile Kesk-Aafrika Vabariiki ja kavatseb selle eest seista ka opositsioonilise keskerakonna fraktsioonis.

«Mina suhtun sellesse hästi jah. Olen seisukohal, et väike missioon ei tee kunagi paha, annab juurde rikkalikult kogemusi ja kui ta aitab veel maailmal paremaks saada, siis pole see ka asjata valatud higi,» ütles reservohvitser ja kaitseliitlane Riisalu.

Riisalu sõnul on ta alati seisnud keskerakonna ja sotside meelsuse vastu alandada riigikaitsekulusid alla 2 protsendi riigieelarvest.

«Siiamaani on see õnnestunud ja ma olen alati ka avalikult kolleege tänanud selle eest. Kesk-Aafrika osas ma kardan, et ei pruugi ma enam leida seal nii head toetust. Sest nii, nagu mina mõtlen, seal (Keskerakonna fraktsioonis – O.K.) väga paljud ei mõtle,» ütles Riisalu.

«Üksikud inimesed on kogu aeg missioonidele vastu hääletanud ja minu teada nad valdavalt ei kõnele eesti keelt emakeelena. Selle osas tahakski nüüd arutada, et miks nad nii teevad.»

Keskerakonna fraktsioonis seisab arutelu Kesk-Aafrika Vabariigi missiooni toetamise või mittetoetamise eest alles ees. Toetav otsus võib tulla siiski ka neilt, kuna parteis on seni hoitud joont, et ei toetata vaid neid missioone, millel puudub ÜRO mandaat.

Riisalu sõnul ei ole missiooni valiku osas valitsusele midagi ette heita. «Me saame mõelda ikkagi nende missioonipiirkondade peale, mis maailmas tekivad. Me ei saa istuda Tallinnas maas ja mõelda, kuhu minna. See, et prantslased on teinud meile tõsise ettepaneku, näitab meie usaldusväärsust,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles