Paet arutab ELi välisministritega idapartnerluse süvendamist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Pm

Homme osaleb välisminister Urmas Paet Poolas Sopotis Euroopa Liidu ja ELi idapartnerluses osalevate välisministrite kohtumisel.
 


Euroopa Liidu välisministrid arutavad idapartnerluse edasist arengut ja rahastamist. Samuti on kavas käsitleda idapartnerluse kolmandatest riikidest sõprade grupi loomise ideed. ELi idapartnerluses osalevad Ukraina, Moldova, Gruusia, Aserbaidžaan, Armeenia ja Valgevene.

Idapartnerlusest sai Euroopa Liidu ametlik poliitika 2009. aasta kevadel. Välisminister Urmas Paeti sõnul on idapartnerlus senini olnud edukas Euroopa Liidu ja tema naabrite vaheliste suhete tihendamisel.

«Samas on oluline, et idapartnerlusest kujuneks mõlemale poolele kasulik poliitika, mis põhineb ühistel väärtustel ja huvidel. Ühised väärtused, eelkõige demokraatia ja õigusriigi põhimõtted, on eriti olulised, sest ilma nendeta ei saa rääkida tõelisest partnerlusest,»ac rõhutas välisminister Paet.

Kohtumisel osalevad Euroopa Liidu liikmesmaade välisministrid ja naabruspoliitika idapartnerluse sihtriikide välisministrid.

Välisminister Paetil on kavas ka kahepoolne kohtumine Ukraina välisministriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles