Lüganuse vallas hukkus liiklusõnnetuses jalakäija

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna õhtul juhtus traagiline liiklusõnnetus Ida-Virumaal Purtses, kus hukkus ootamatult sõiduteele astunud 77-aastane naine.

Õnnetus juhtus Ida-Viru maakonnas Lüganuse vallas Tallinna-Narva maantee 139ndal kilomeetril.

Ida prefektuuri pressiesindaja sõnul juhtus õnnetus kella 19.50 ajal, kui sõiduauto sõitis otsa teele astunud jalakäijale. Kohale saabunud kiirabi üritas sõiduautolt löögi saanud naist elustada, kuid tema elu ei õnnestunud enam päästa. Esialgsetel andmetel ületas naine teed kohas, kus puudus ülekäigurada.

Pressiesindaja ütles vahetult pärast õnnetust Postimehele, et naine jooksis sõiduteele, kuid parandas hiljem, et 77-aastane naine astus sõiduteele.

«Tegemist on viienda liiklusõnnetusega viimase kahe ja poole nädala jooksul, milles hukkus jalakäija,» ütles Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juht Veiko Randlaine. «Kutsun kõiki, nii autojuhte kui jalakäijad, üles tõsiselt mõtlema, mida on igaühel võimalik teha selleks, et taolisi traagilisi liiklusõnnetusi vältida. Autojuhtidel tuleb talviselt muutlike ilmadega valida teeoludele vastav ohutu kiirus ja teha kõik endast olenev jalakäijate märkamiseks ja nendega arvestamiseks. Jalakäijad peavad aga kindlasti veenduma enne maantee ületamist selle ohutuses ning muutma pimedal ajal end helkuri abil nähtavaks.»

Veiko Randlaine soovitas kõigil noortel vestelda oma vanemate ja vanavanematega, manitseda neid liikluses ettevaatlikkusele ja selgitada, kui oluline on end jalakäijana pimedal ajal liikluses nähtavaks teha. «Kinkige oma vanematele ja vanavanematele helkur, kinnitage see neile mantli külge ja rääkige, kui oluline see talvisel ajal on. Kahetsusväärselt näitab alanud aasta traagiline liiklusstatistika, et liiklusõnnetustesse satuvad just vanemaealised jalakäijad,» selgitas Randlaine.

Täna Lüganusel juhtunud traagilise liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse välja kriminaalmenetluse raames. Esialgsetel andmetel ei kandnud sõiduteele astunud jalakäija helkurit. Sõiduautot juhtinud 28-aastane mees oli kaine ning omas kehtivat juhtimisõigust. Ka teised autos viibinud isikud olid kained.

Jaanuari algusest on Eestis liikluses hukkunud seitse inimest. Liiklusõnnetustes surma saanud viis jalakäijat olid kõik vanemaealised ning neli neist olid naised.

Tulevaste liiklusõnnetuste ennetamiseks on jalakäijate liikluskäitumine praegu politsei kõrgendatud tähelepanu all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles