Savisaar: Keskerakonna üks esindaja europarlamendis saab olema venelane

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Keskerakonna volikogul ettekandega esinenud Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles täna, et Keskerakond on ainus erakond, kes saab lubada, et vähemalt üks esindaja järgmises europarlamendis on rahvuselt venelane.

«Europarlament on kindlasti oluline areen, kus Eestis elavad rahvusvähemused peavad olema esindatud. Olukord, et kahes eelmises  europarlamendi koosseisus polnud Eestist valitud ühtegi venelast oli kahetsusväärne ja  Keskerakond on ainus, kes saab seda sel korral muuta,» rääkis Savisaar.

Tema sõnul püüavad ka sotsid seda ilmselt oma valijatele lubada, aga nende tõenäosus saada kaks mandaati on juba iseenesest minimaalne.

Keskerakonna esimees märkis, et ühe vene rahvusest saadiku jõudmine kuue Eesti esindaja sekka on juba iseenesest oluline Eesti mainele Euroopas.

«Aga veelgi olulisem on see Eesti riigi mainele meie oma rahva silmis. Euroopa Liit on seni olnud justkui ainult eestlaste projekt. Euroopa Liit peab muutuma kõikide Eesti elanike asjaks. See kindlustab kodurahu Eestis ja teeb sellega tugevamaks nii Eesti ja ka Euroopa Liidu,» ütles Savisaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles