Straujuma: majanduskasvust tõusev tulu peab jõudma igasse peresse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Laimdota Straujuma.
Läti peaminister Laimdota Straujuma. Foto: SCANPIX

Läti uus valitsus peaks jätkama lahkuva valitsuse alustatud kursil ning mõtlema rohkem sellele, kuidas majanduskasvust tõusev tulu jõuaks iga pereni, ütles peaministrikandidaat Laimdota Straujuma täna.

«Uue valitsuse üheks prioriteediks saab ettevõtlikkuse julgustamiseks ning töökohtade loomiseks ärikeskkonna paremaks muutmine,» ütles Straujuma videopöördumises Ühtsuse parteikongressile. «Stabiilsust vajavad nii äriinimesed, investorid ning maapiirkondade elanikud,» sõnas ta.

Peaministrikandidaadi sõnul peab uus valitsus ette valmistama programmid EL-i fondidest saadava raha kasutamiseks ning tagama, et nende elluviimine algab järgmise poolaasta jooksul.

Samuti on tema väitel valitsuse prioriteetide seas ka haridussüsteemi paremaks muutmine. «See on meie tulevik. Ma ei kujuta meid ette äritegevust arendamas ning jõukaks saamas ilma kvaliteetse hariduseta,» sõnas Straujuma, väljendades heameelt, et Ühtsus saab endale tulevases valitsuses haridusministri portfelli.

Tulevase valitsusjuhi sõnul on oluline ka suhtumine töösse ja kaaskodanikesse. «Vaid teiste vigadele osutades ja pahatahtlikkust üles näidates me kaugele ei jõua,» ütles ta.

Straujuma täidab endiselt lahkuva valitsuse põllumajandusministri kohuseid ning viibib töökohustuste tõttu Saksamaal.

Ta on lubanud avaldada uue valitsuse koosseisu esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles