Eesmaa: Reinsalu vaenuõhutamine on piinlik

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Eesmaa.
Enn Eesmaa. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna aseesimehe Enn Eesmaa sõnul on Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimehe ja kaitseministri Urmas Reinsalu rahvusvaenu õhutavad sõnavõtud on muutunud piinlikuks ning pole tema positsiooniga inimesele kohased.

«Leian, et IRLi esimehe ja kaitseministri ametis olev Urmas Reinsalu peaks sügavalt oma sõnade üle järele mõtlema. Peaks järele mõtlema, kas tema sisult kohatu ja olemuselt kurjad sõnavõtud pole mitte juba eetilisi piire ületanud,» ütles Eesmaa.

Tema sõnul teeb kurvaks, et IRL on eurovalimiste kampaaniasse sisenenud rahvusvaenu õhutades ning sellest ei ole kasu mitte kellelegi, pikas perspektiivis ka mitte Urmas Reinsalule endale.

Eesmaa märkis, et Keskerakonna poliitikud on alati seisnud ja seisavad ka edaspidi Eesti huvide ja eduka arengu eest. «Keskerakond seisab lihtsa Eesti inimese eest ning just seepärast usaldab meid ka kõige rohkem valijaid. Keskerakonna hiljutine kohalike valimiste võit ning suurepärased šansid eurovalimisteks ei meeldi loomulikult meie konkurentidele, kuid kohatud rünnakud rikuvad kogu poliitika mainet.»

Eesmaa sõnul on Keskerakond ainus partei, mis on suutnud edukalt tegeleda lõimumisega ning paljud ütlevad, et just tänu sellele pole Eestis tekkinud äärmuslikke parteisid, nagu mitmetes teistes riikides.

«Keskerakonna poliitika on selle asutamise aegadest olnud eestimeelne, oleme Rahvarindest välja kasvanud ja armastame oma kodumaad. Meie ei õhuta vaenu, vaid töötame selle nimel, et kõik Eesti inimesed saaksid Eestis rahulikult ja hästi elada,» ütles Eesmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles