Ehitajad alistasid kohtus Sillamäe linna

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ehitusfirma VET Ehitus Grupp esitas kohtule hagi Sillamäe linnavõimude otsuse vastu, mille alusel katkestas linnettevõttega sõlmitud kultuurikeskuse remondilepingu. Lisaks nõudis firma enam kui 77 000 euro suuruse tagatisraha väljamaksmist, mille kohus ka rahuldas.

Sillamäe kultuurikeskus oli plaanis renoveerida linna 55. aastapäevaks, mida peeti 2012. aasta suvel, ent remont lõpetati alles 2013. aastal. Ligemale aasta olid tööd hoones külmutatud ning peapõhjuseks oli töövõtja vahetus, kirjutab Põhjarannik.

Sillamäe kultuurikeskuse renoveerimisleping sõlmiti riigihanke konkursi võitnud OÜga VET Ehitus Grupp jaanuaris 2010, kuid novembris 2011 lõpetas linn kui tellija ühepoolselt lepingu, nõudes seejärel ehitajalt enam kui 77 000 euro suuruse tagatisraha väljamaksmist. Linna arvates ei olnud VET Ehitus Grupp suuteline täitma kultuurikeskuse hoone remondiga seotud lepingukohustusi.

Firma juht Boriss Voronovski märkis, et firma pidas silmas umbes 100 000 euro suurust lisasummat, lõpptulemusena kujunes aga remondi lõpetamine pärast töövõtja vahetust mitu korda kallimaks.

Viru maakohus rahuldas firma hagi Sillamäe linna vastu ning jõudis järeldusele, et linnavalitsusel ei olnud õigust nõuda ehitajalt pärast kultuurikeskuse remondilepingu katkestamist enam kui 77 000 euro suuruse tagatisraha väljamaksmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles