Guy Verhofstadt: ELi praegune juhtimisviis on halb

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guy Verhofstadt.
Guy Verhofstadt. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu vastased jõud on populaarsed vaid seetõttu, et rahvale ei tutvustata alternatiivset seisukohta, kuidas maailmaprobleeme on võimalik lahendada ainult riikidevahelise koostööga, ütles Euroopa Komisjoni presidendiks kandideeriv Belgia poliitik Guy Verhofstadt, lisades, et riikidevahelise koostöö vähenemine muudab globaalprobleeme hullemaks.

Laupäeval Keskerakonna volikogul esinenud, Euroopa Parlamendi liberaalide juht ja endine Belgia peaminister Verhofstadt leiab, et euroskeptitsism levib, sest keegi ei räägi, et see on vale, nagu saaks me oma probleemid lahendada rahvusriigi tasemel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Suurem osa probleemidest, millega me praegu silmitsi seisame, nagu eurokriis ja majanduskriis, on tingitud sellest, et Euroopas ei ole piisavalt koostööd ja -kõlastamist ning Euroopa Liidu juhtimiseks on meil väga halb viis - 28 riiki ja valitsust tulevad neli korda aastas kokku,» selgitas ta, miks praegune juhtimisviis enam ei tööta.

Verhofstadt lisas, et kui euroskeptikud ütlevad, et kaitstes ennast rahvusriigi piirides, kaovad kõik need probleemid, nagu näiteks kõrge tööpuudus ja kliimamuutus, siis maailm niimoodi tegelikkuses ei toimi ja ainus võimalus nende probleemidega, sealhulgas majandusprobleemidega, toime tulla, on koos tegutseda.

Üks, mida tema kinnitusel kindlasti teha ei tohi, on piirata tööjõu vaba liikumist, olgu siis tegu sissetuleva tööjõuga nagu Ühendkuningriigis, või lahkuva tööjõuga nagu Eestis, sest see muudaks Verhofstadti sõnul selliseid piiranguid rakendavaid riike ainult vaesemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles